בתים מבפנים בחריש: ביקור בדירה המעוצבת של נילי תלמי בחריש | חריש סיטי

בתים מבפנים בחריש | "מצאתי את המקום שלי" – ביקור בדירה המעוצבת של נילי תלמי

חמים, מעוצב, מזמין ומרווח – הכירו את הדירה המעוצבת של נילי תלמי, תושבת חדשה בחריש, שמאוהבת בעיר הנבנית

נראה כי האמירה של וינסטון צ'רצ'יל: "אנו מעצבים את מגורינו ואחר כך מגורינו מעצבים אותנו", מתאימה מאוד לנילי תלמי (56), תושבת חדשה בחריש מזה שמונה חודשים.

חלל הסלון בביתה מזמין אליו את האורחים פנימה ברכות נעימה. ההשקעה בעיצוב ובנראות הבית באה לידי ביטוי בכל פינה. ניכר כי נעשתה חשיבה מלווה בתכנון מותאם לצרכים של המתגוררות בדירה.

תלמי חיה בדירה עם בתה, נעם, בת 27. לחריש הגיעו השתיים מהיישוב הסמוך, כרכור, אולם אל תתנו לקרבה להטעות אתכם, השינוי באורח החיים היה משמעותי. "התגוררתי 20 שנים בבית פרטי גדול עם חצר ענקית בכרכור", משתפת נילי. "הילדים גדלו ומצאתי את עצמי בבית גדול לבד ודי נמאס לי לתחזק אותו ואת הגינה. התחיל להיות לי לא נעים לבד בלילה. את הילדות שלי ביליתי בבניין משותף וממש רציתי לחזור לחוויה הזו".

נילי מכרה את הבית וקנתה במקומו דירת מגורים בחריש ודירה להשקעה בעפולה. בדירת המגורים בחריש שמשקיפה על השדרה המרכזית בעיר, דרך ארץ, החליטה נילי להשקיע ולעצב אותה בהתאם לרצונות ולחלומות שלה.

ההשקעה הכספית לא היתה מבוטלת, כ-200 אלף שקלים השקיעה נילי בהפיכת הדירה למקום מעוצב, נוח וחמים.

מה הנחה אותך בתכנון העיצוב?

"שני עקרונות עמדו לנגד עיני האחד, שמירה על תחושת המרחב בכניסה לדירה והאחר, שמירה על רצף בין חדר העבודה בו אני שוהה שעות מרובות לחלל המרכזי".

שוברים קירות

למשימה גויסה מירב גולן, מעצבת פנים: "נילי פנתה אלי וביקשה לבצע שינויים עיצוביים בדירת הקבלן שקנתה במסגרת זמן קצרה ודוחקת. לנילי היה מאוד חשוב שיהיה קשר ויזואלי בין חדר העבודה לבין הסלון. כמו כן היא רצתה שדרוג של המטבח ועיצוב של הסלון עם אופי חם ומזמין", מסבירה גולן ומרחיבה: "הפעולה הראשונה שבוצעה היתה שבירת חדר המזווה שבין המטבח לסלון. חדר זה הפך את המעבר בין הסלון למטבח למצומצם מאוד והקטין משמעותית את תחושת המרחב בחלל המרכזי. שבירת הקירות הגדילה את החלל ופינת האוכל מוקמה שם כחלל חיץ בין הסלון למטבח".

בתים מבפנים חריש | הדירה של נילי תלמי
פינת האוכל החליפה את חדר המזווה והגדילה את תחושת המרחב. צילום: אורן קלר

"החלל המשותף אותו ביקשה נילי להשיג בין חדר העבודה לסלון הושג בעזרת יצירת שלושה חלונות ארוכים וצרים בקיר המרכזי של הסלון. מבעד לחלונות אלה נשקף חדר העבודה של נילי – וההפך, כשנילי יושבת ספונה בחדר העבודה שלה היא אינה מנותקת מהסלון".

בתים מבפנים חריש | הדירה של נילי תלמי
חדר העבודה – החלונות יוצרים תחושה של חלל משותף עם הסלון. צילום: אורן קלר

"ספריית גבס רחבת ידיים נבנתה בסלון כדי להכיל את כמות הספרים הנאה והריהוט לסלון נקנה בצבעים של צהוב ואפור שמשתלבים יפה עם צבע העץ של הספריה.

שדרוג משמעותי נוסף קיבלו גם ארונות המטבח הסטנדרטיים של הקבלן. דלתות הארונות נשלחו לנגריה שם נוספה להם מסגרת עץ דקה והם נצבעו צבע טורקיז עשיר.

המראה הכפרי השולט במטבח הושג גם בעזרת כוננית/מזווה מעץ בצבע קרם המשופעת במצרכי מזון ובאביזרים אסתטיים".

בתים מבפנים חריש | הדירה של נילי תלמי
המטבח הסטנדרטי שודרג ליצירת מראה כפרי. צילום: אורן קלר

אילו עוד שינויים ביצעתם בדירה?

"המרפסת קיבלה חיים חדשים בזכות רצפת דק עשויה עץ אורן ורכשנו אביזרים משלימים כמו מנורות תאורה להשלמת המראה".

בתים מבפנים חריש | הדירה של נילי תלמי
המרפסת שודרגה בזכות רצפת דק עשויה עץ אורן. צילום: אורן קלר
בתים מבפנים חריש | הדירה של נילי תלמי
המרפסת מזווית נוספת. צילום: אורן קלר

בתים מבפנים חריש | נתוני הדירה של נילי תלמי

שגרירה של חריש

"אני הכי אוהבת את חדר העבודה שלי", משתפת נילי. "אני מרוצה מהדירה שיצאה כמו שאני אוהבת עם צבעים חמים, ריהוט חדש שהרשיתי לעצמי לקנות וקולע לטעם שלי ובעיקר אני אוהבת את העובדה שהדירה קלה לתפעול ונוחה".

"המעבר לחריש משמח אותי. אני אוהבת את העיר ואת השכנים בבניין. אני אוהבת את התחושה שיש סביבי אנשים. אני צועדת בערב בשדרה המרכזית ורואה את ההתקדמות של העיר ואת פינות החמד שצצות בכל פעם מחדש, הפכתי לשגרירה מרצון של חריש אני מרגישה שמצאתי את המקום שלי".

הכתבה הבאה בסדרה: ביקור בדירה המעוצבת של משפחת דורון בחריש

רוצים לקבל עוד עידכונים? עשו לנו לייק

Topia חריש

2 תגובות לפוסט זה

השאר תגובה

גודל גופן
ניגודיות
%d בלוגרים אהבו את זה: